NooTstop sessies

studio

 

Gitaarstudio NooTstop Sessies, Kleinschalige Concerten met Grote Namen.

Schrijf je hier in voor de mailinglist


Ooit gedroomd dat je je favoriete muzikanten in je huiskamer kan ontvangen en in gemoedelijke sfeer van hun klanken kunt genieten en ze op laagdrempelige wijze kan ontmoeten? Gitaarstudio Stadhouders organiseert intieme kwaliteitsconcerten zonder kaders in stijl. Van jazz, experimentele improvisaties, singersongwriters of klassiek, alles komt voorbij, zolang de kwaliteit maar hoorbaar is. De huiselijkheid trekt gevestigde namen, maar ook opkomend talent aan, die teruggaan naar de plek waar al sinds de Middeleeuwen gemusiceerd wordt: de huiskamer. Voor een unieke muzikale ervaring, bekijk dan het prorgramma en kom naar de NooTstop sessies. Er wordt geen entree gevraagd, maar een vrijwillige bijdrage, de voorgestelde bijdrage is € 10,00, deze bijdrage gaat in zijn geheel naar de muzikanten. Kijk onderaan wie er allemaal hebben opgetreden. Het hoogtepunt tot nu was het concert van Ana Vidovic op 31 jan. 2016. 

ana1

 Muzikanten die reeds hebben opgetreden. Ana Vidovic (VS) , Montenegrin Guitar Duo, Maarten van der Grinten, Ed Verhoeff, Peter Tiehuis, Jacq Palinckx, Harmen Fraanje, Wolfert Brederode, Jasper Stadhouders, Bram Stadhouders, Anton Goudsmit, Aron Raams, Eric van de Westen, Edsart Udo de Haas, Nestor Asusqui (Uruguay), Reinier Baas, Ben van Gelder, Joris Roelofs, Aart Strootman, Sabrina Vlaskalic(Servië), María Marín (Spanje), Sebastian Brouwer, Jeroen van Vliet, Oene van Geel,  Martijn van Iterson, Wolter Wierbos, Tim Daisy (Chicago), Marzio Scholten, Mark Haanstra, Joost Lijbaart, Sanne Rambags, Tim Langedijk Trio (Hans van Oosterhout & Udo Pannenkeet). Sanel Redzic (Bosnie), Enno Voorhorst,Erminia Fernández Córdoba, Uldis Vitols (Letland) ,Harald Austbø, Marc van Rooij, Wim Drijkgraagf (Belgie), Kristina Varlid (Noorwegen).

Nootstop Sessies in de media.

Vpro

Jazznu

Youtube

Jazzenzo 

Draaiomjeoren

Omroep Tilburg 

Gitaarconcerten agenda 

Locatie:

Bokhamerstraat 8, Tilburg
Loop door de poort (rechts) naar de studio achter in de tuin.

De concerten beginnen om 15.00 uur.

Voor de concerten is plaats voor 30 mensen, dus om zeker te zijn van een plaats gelieve te reserveren door te mailen naar: [email protected]

Kun je toch niet, laat het dan even weten, dan kan ik iemand anders blij maken.

 

Programma  2018

28 januari 2018 Goran Krivokapic (klassiek gitaar) Aanvang 15.00 uur.

Top gitarist uit Montenegro.

goran

 

18 februari  2018 Dubbelconcert Duo Bram & Jasper Stadhouders (improvisatie) en Sabrina Vlaskalic (klassiek gitaar) Aanvang 15.30 uur.

In februari bestaat de NooTstop Sessies 5 jaar en ik ben erg blij dat mijn zoon Bram met contrabassist Pat Cleaver (Frankrijk), bassit van Tin Men and the Telephone,  juist in deze maand hier komen optreden en dat Sabrina voor de vijfde keer komt, zij is daarmee een vaste gast van de NooTsop Sessies.

 

Een van de meest veelbelovende gitaartalenten van vandaag, de in Servië geboren Sabrina (1989) begon haar 7 jarige leeftijd met gitaarles. Bijna geweigerd bij haar toelatingsexamen en omschreven als "muzikaal onbegaafd", wed haar de keuze voorgelegd om zich in te schrijven in gitaarklas  of helemaal niet te beginnen aan een keuze aan een muziekstudie. Sabrina's vader, een echte gitaarliefhebber, besloot onmiddellijk om te de rol van gitaardocent aan te nemen en gaf haar zijn eigen goedkope instrument. Binnen een paar maanden ontdekte hij haar als een buitengewoon getalenteerd kind dat nu geprezen wordt als "het fenomeen van de klassieke gitaar".

 
Een pallet van prestigieuze prijzen positioneren Sabrina tussen de meest klassieke gitaristen van de deze tijd. Ze is winnares van 26 eerste prijzen, waaronder 12 speciale.
 
Radio- en tv opnamen zijn gemaakt in Noorwegen, Nederland, Turkije Roemenië en Servie.
Haar uitvoering van de Concert voor gitaar en orkest van Tedesco met het Noors Radio Orkest werd op de radio live uitgezonden in 40 Europese landen.
 
OP 16 jarige leeftijd werd Sabrina als een van de jongste studenten ooirt aan de Universiteit van Music Art in Belgrado aangenomen, waar ze haar Bachelor titel behaalde en afstudeerde met de hoogste onderscheiding. Ze studeerde aan het Conservatorium van Den haar voor haar Master, waar zij in 2012 afstudeerde.
In Servië ontving zij "The Belgrade Angel Prize" en "Funds for the young talents". In 2010 werd Sabrina uitgeroepen tot " De best jonge kunstenaar"
 
Sinds 2012 is ze aangesteld als hoofdvakdocent aan het Conservatorium in Groningen en was bij haar aanstelling de jongste hoofdvakdocent aan een Europees conservatorium
 
review van de eerste CD van Sabrina

Video van Sabrina

sabrina vlaskalic thumbnail

 

 

18 maart  2018  Ed Verhoeff (jazzgitaar) Paul Berner (contrabas)

 duo Up Close (…naar soundcloud).
Up Close is de combinatie van Paul Berner en mijzelf. Een melodisch, intens samenspel tussen gitaar en contrabas.
Twee musici met een lange en bijzondere staat van dienst, te beluisteren op een verscheidenheid aan Cd’s zowel onder eigen naam als als side man (Zie flyer)
Deze ‘jazz-based’ goep laat zich inspireren door zowel Americana, jazz als klassieke muziek.
Een groep vol lyriek en openheid.
Prachtige muziek die mooi past op de intiemere podia.
De combinatie van muziek en ruimte zal een mooi concert opleveren

 

 

15 april  2018 Maurice Leenaars  flamenco Aanvang 15.00 uur. 

maurice

 

16 september 2018  María Marín (zang) Joes Wiegers (gitaar), flamenco Aanvang 15.00 uur. 

maria    joes

 

 

Reacties van muzikanten die hebben opgetreden:

Ana Vidovic: door de intieme setting voelt dit optreden als een warme familie.

Marzio Scholten: dank voor de gastvrijheid. We hebben het erg naar ons zin gehad en we hopen dat we voor jullie een mooi concert hebben neergezet. Ik kom graag nog eens terug.

Montenegrin Guitar Duo: This was one of my favorite concerts of our duo this year! :) It was really a nice atmosphere !

Peter Tiehuis: dit soort concerten zijn door zijn intimiteit toch altijd het leukste om te doen.
 
Martijn van Iterson: het komt niet vaak voor dat ik een soloconcert geef, dit podium is daar een mooie gelegenheid voor.
 
Marc van Rooy: de ideale plek voor concerten zoals met  Trio Marc van Rooy, Tim Langedijk en Wim de Graaf.
 
 
 

 

 Nootstop sessies mailing list

* indicates required

Contactgegevens

Bokhamerstraat 8

5042GE Tilburg

Tel. 06 49 86 45 58

Email:  [email protected]

Route